Γεννηματά και Παπανδρέου χαίρονται που η Κομισιόν μας αντιμετωπίζει ως προτεκτοράτο!

 

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες δηλώνουν ότι… αισθάνονται δικαιωμένοι από την Κομισιόν, δηλαδή από την επιστολή  που προσβάλλει τον τόπο μας και φτάνουν δε και στο σημείο να θεωρούν ότι η απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν αποστομώνει την κυβέρνηση, δηλαδή την αποδέχονται ως ανωτέρα αρχή έναντι της εθνικής δικαιοσύνης αλλά και της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης!

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει συγκεκριμένα

*»Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί σκληρή και αποστομωτική απάντηση απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις τόσο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όσο και διαχρονικά της Νέας Δημοκρατίας. Μεθοδεύσεις οι οποίες για μια ακόμη φορά δυστυχώς βρήκαν ‘ευήκοα ώτα’ με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αναπομπή της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου. Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαλύει τους μύθους, τα ψέματα και τα συνωμοσιολογικά παραμύθια και αποκαλύπτει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή της περιόδου 2004-2009, για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και οι νέες εξελίξεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα, πολιτικά, ηθικά και θεσμικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθώς και την Νέα Δημοκρατία και κυρίως τα στελέχη εκείνα που πρωτοστάτησαν στην επικίνδυνη αυτή μεθόδευση».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επίσης χαίρεται…. να μας μαλώνουν οι ξένοι και να βάζουν τα πράγματα… στην θέση τους

«Τα στατιστικά στοιχεία που παρήχθησαν την περίοδο 2010-2015 δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν. Επτά χρόνια περιμένουμε το τέλος των μύθων. Κύριοι Τσίπρα και Μητσοτάκη, ως εδώ! Με τηνίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής, της ΕΛΣΤΑΤ, από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010, η χώρα ανέκτησε τη χαμένη αξιοπιστία της, τελειώνοντας οριστικά με τα πολιτικά «μαγειρέματα» και λαθροχειρίες που τόσο πλήγωσαν τον τόπο, με κόπο και συστηματική δουλειά, εντός των κανόνων της ΕΕ.»

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Υπενθυμιζουμε ότι νωρίτερα σήμερα η Κομισιόν σε μια πρωτοφανή παρέμβαση διέπραξε τρίπλό ατόπημα

*προσέβαλε την εθνική και εκλεγμένη κυβέρνηση μιας χώρας με μια επιστολή σε ύφος προς προτεκτοράτο, όπου δίνονται οδηγίες (!) χειρισμού

*προσέβαλε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

*συνάμα  (και σχεδόν σε αντιδιαστολή) έπλεξε το εγκώμιο της ανεξαρτησίως της…ΕΛΣΤΑΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι ως ιερή νοείται η  ανεξαρτησία των αρχών όταν αφορά στις  «φιλελεύθερες» οικονομικές αρχές

Συγκεκριμενα, οι Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Τίσεν  της Κομισιόν απηύθυναν  επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγγελο Τσκαλώτο ζητώντας η ελληνική κυβέρνηση

  • να στηρίξει και να διατηρήσει την ποιότητα των στατιστικών στοιχείων και να διαψεύσει την ψευδή εντυπωση (δηλαδή τη δικαστικη έρευνα) ότι τα στοιχεία είναι ανακριβή!

Στην επιστολή τους σε ύφος και  ήθος αρμοστών προς προτεκτοράτο, οι τρεις επίτροποι παρεμβαίνουν σε ζήτημα τύποις και ουσία της εθνικης δικαιοσύνης δηλώνοντας ότι ανησυχούν σχετικά με αναφορές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα:

«Τα ορθά και αξιόπιστα δημοσιονομικά δεδομένα είναι απαραίτητα για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων. Πρόσφατες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την ποιότητα και την αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα. Παρ’ όλο που η Κομισιόν από θέση αρχής δεν θα σχολιάσει μια μεμονωμένη εθνική δικαστική υπόθεση, εκφράζει ανησυχία για τις αναφορές αυτές, καθώς αμφισβητούν την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων, στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα. Η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και η ποιότητα των στατιστικών της είναι θεμελιώδεις. Για την Κομισιόν και την Eurostat είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος στο διάστημα 2010 – 2015 είναι πλήρως αξιόπιστα και ακριβή»

Και συνεχίζουν προκλητικά σε χυδαίο ύφος

  • «Η Κομισιόν καλεί τις ελληνικές Αρχές να αμφισβητήσουν δημοσίως την ψευδή εντύπωση ότι τα στοιχεία αυτά παραποιήθηκαν στο διάστημα 2010-2015 και να προστατέψει την ΕΛΣΤΑΤ, όπως και τους εργαζομένους σε αυτήν, από τέτοιους ανυπόστατους ισχυρισμούς.»

Με αξιοθαυμαστη  ψυχραιμια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απάντησε  τα εξής

  • «Η ελληνική δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση των στατιστικών στοιχείων, η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ»
  • «Η Κομισιόν παρά την πάγια αρχή της να μην σχολιάζει υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαισούνη, εντούτοις προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση για το εάν τα στατιστικά στοιχεία του 2010 ήταν ή όχι έγκυρα».
  • «Ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στην επιστολή Ντομπρόβσκις – Μοσκοβισί – Τίσεν εκφράζοντας έκπληξη για τον λόγο για τον οποίο εστάλη σε αυτόν επιστολή για θέμα που εξετάζεται από τη Δικαισούνη»
  • «Ο υπουργός Οικονομικών στην επιστολή του προς την Κομισιόν (αναφέρει η ανακοινωση της Γεροβασίλη) εξέφρασε την άποψη ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση (κάτι που δεν διεκδικεί ο ίδιος ο υπουργός), τότε έχει την ηθική υποχρέωση να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της.»
  • «Ο υπουργός Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, δεν έχει λάβει από την Κομισιόν έκθεση που να τεκμηριώνει πρόβλημα σε σχέση με την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ. Ο ίδιος και η κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, σέβονται τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης. Όσον αφορά συγκεκριμένα στην ΕΛΣΤΑΤ, όλοι έχουν αξιολογήσει θετικά και τη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου και την ανεξάρτητη λειτουργία του μετά την τοποθέτησή του»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here