Γενική απεργία για το ασφαλιστικό, μεγάλες συγκεντρώσεις σε εξέλιξη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, ημερα γενικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο. Στην απεργία συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σε εξέλιξη είναι η πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησε συγκέντρωση νωρίτερα στη πλατεία Ομόνοιας, με κεντρικό ομιλητή τον γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Μέσα μεταφοράς

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, πραγματοποίησαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ προχωρούν σε στάση εργασίας και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας τους.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό κατέρχονται σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας κινούνται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη,καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να είναι ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχουν και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας, αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, έκαναν απεργία την Τετάρτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here