Γαλλία: Disney και Λεωφόρο Ηλυσίων είχαν στόχο οι συλληφθέντες

Επιθέσεις σε αξιοθέατα και χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού σχεδίαζαν να εξαπολύσουν την 1η Δεκεμβρίου οι ύποπτοι που συνελήφθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Γαλλία, υποστηρίζει πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Μεταξύ των στόχων αναφέρονται η Disneyland και Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Αστυνομικές πηγές ανακοίνωσαν ότι στους στόχους περιλαμβάνονταν και το κέντρο της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, το μεγαλειώδες κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή της Κε ντ’ Ορφέβρ και το γειτονικό του κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ανάμεσα στους στόχους ήταν και το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στα ανατολικά, και η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία της Ευρώπης, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Οι στόχοι των πέντε συλληφθέντων και η ημερομηνία που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν την επίθεση αποκαλύφθηκαν έπειτα από πληροφορίες που βρέθηκαν σε ένα smartphone, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

 

ΑΠΕ-Reuters

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here