Γαλλία: Ο Ζιπέ επικρατεί του Σαρκοζί, αντίπαλος της Λεπέν στο 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών

Αλέν Ζιπέ και Νικολά Σαρκοζί θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα οι αντίπαλοι στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της γαλλικής Δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. πολύ κοντά και ο Φρ. Φιγιόν. Σε κάθε περίπτωδη ο Ζθιπέ επικρατεί του Σαρκοζί και θεωρείται επικρατέστερος να αντιμετωπίσει την Μ. Λεπέν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Η δημοσκόπηση της εφημερίδας Le Monde (Cevipof και Ipsos-Sopra Steria) δίνει στον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ το 36% των ψήφων του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας των προκριματικών, με τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να εξασφαλίζει το 29% των ψήφων.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 22% των ψήφων, έχοντας ενισχύσει το ποσοστό του κατά 10 μονάδες σε διάστημα ενός μηνός. Μία δημοσκόπηση τον έφερε χθες στήθος με στήθος με τον Σαρκοζί και εν δυνάμει να επικρατεί του Ζιπέ στον δεύτερο γύρο των προκριματικών.

Στον δεύτερο γύρο ο Ζιπέ επικρατεί του Σαρκοζί με 57% έναντι 43% των ψήφων. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ζιπέ να επικρατεί του πρώην προέδρου της Γαλλίας.

Ο Αλέν Ζιπέ είναι επίσης το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου 2017 με αντιμέτωπη της υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Λεπέν θεωρείται ότι θα είναι η αντίπαλος του κεντρο-δεξιού υποψήφιου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here