Γαλάζιες κάλπες με …γκρίζο μέλλον

Στην τελική ευθεία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου η  Νέα Δημοκρατία. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.  Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, θα μεταβούν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ψηφοφόρων του Υπουργείου Εσωτερικών και  θα ψηφίσουν αφού πληρώσουν 3 ευρώ.  Σύμφωνα με τη Συγγρού, θα πρέπει να έχουν μαζί ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα.

Σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν εξασφαλίσει το 50% των ψήφων, τότε, βάσει καταστατικού, προβλέπεται δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

Η επαναληπτική εκλογή, θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου και θα αφορά μόνον όσους ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, οι οποίοι και θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα που επέλεξαν και στον πρώτο γύρο.

Προβλέψεις με ασφάλεια για το νικητή  δεν μπορούν να γίνουν καθώς αυτό θα κριθεί από το ποσοστό της συμμετοχής  στις  1.200 κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και σε πόλεις  της  Ευρώπης.

Οι διεκδικητές για την ηγεσία της ΝΔ.  Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία με διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών Vodafone, καθώς και με εκκλήσεις για προσέλευση στις κάλπες, αφού οι περισσότεροι συμφωνούν ότι όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο υψηλότερη θα είναι και η πολιτική νομιμοποίηση του νέου αρχηγού.

Εικόνα σχετικά σαφή για την έκβαση της αναμέτρησης θα έχουμε μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here