Γαβρόγλου: Καμία αλλαγή στα Θρησκευτικά- Θα εφαρμόσουμε ό,τι έχει συμφωνηθεί στο Μαξίμου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(XΡ. ΜΠΟΝΗΣ)
Με το «καλημέρα» του νέου υπουργού Παιδείας και με τις δηλώσεις του για την Εκκλησία και το μάθημα των Θρησκευτικών, έγινε σαφές, ότι η συμφωνά του Μαξίμου για το περιεχόμενο του μαθήματος  θα εφαρμοσθεί κατά γράμμα. Αυτό δήλωσε ο κ. Κ. Γαβρόγλου, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο ο κ. Φίλης την εφάρμοζε.  Ετσι επιβεβαιώνεται ότι ο πρώην υπουργός έπεσε θύμα της αντιπαράθεσης του με τον Ιερώνυμο, ο οποίος μόλις τρεις μέρες πριν τον ανασχηματισμό, είχε καταγγείλει ότι ο κ. Φίλης μόλις βγήκε από εκείνη την σύσκεψη του Μαξίμου, άλλαξε μονομερώς τα συμφωνηθέντα.

«Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο».

«Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα» ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας: «Άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους, με βιβλία, όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο. Τόσο τετριμμένο, όμως, που για δεκαετίες δε γινόταν, άρα κάτι δεν πήγαινε καλά, και για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος πως κάθε υπουργός ήθελε να γίνονται στην ώρα τους, άρα δεν είναι μόνο το υπουργείο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου είχαν το πρώτο τετ -α- τετ τη Δευτέρα, στο «ουδέτερο» έδαφος του Προεδρικού Μεγάρου, με αφορμή τη διαβεβαίωση που έδωσε ο νέος μητροπολίτης Αρτης κ. Καλλίνικος Κορομπόκης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here