Γαβρόγλου: Ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Στόχος είναι τα παιδιά που στην A΄ Λυκείου το Σεπτέμβριο του 2017 να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές … ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο. Αυτά τόνισε ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο νέος υπουργός Παιδείας δήλωσε τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ενισχύεται ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του σχολείου, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προωθεί τα νέα προγράμματα σπουδών, τα βιβλία, τις αλλαγές στα πανεπιστήμια και τα μεταπτυχιακά, «άνοιξαν καλά» αυτά τα θέματα και επιπλέον υπάρχει το μείζον θέμα για το τριετές σχέδιο στην εκπαίδευση, το οποίο επεξεργάστηκε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου και πρέπει να ολοκληρώσουμε εμείς.

Είναι σημαντικό αυτό το τρίγωνο που αποτελείται από τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα πρώτα έτη των πανεπιστημίων, υπογράμμισε ο κ. Γαβρόγλου.

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές … εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», τόνισε ο νέος υπουργός Παιδείας.

Όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία δεν θα το κάνω εμμέσως

Δίνοντας εξάλλου μία εξήγηση για τις πρώτες δηλώσεις του, ότι με την Εκκλησία θα πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, με την συμβολή και των ΜΜΕ, και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

Απέρριψε εξάλλου τη σύνδεση των παραπάνω με αναφορές προς την Εκκλησία, σημειώνοντας: «όταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε … έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα». Δεν υπάρχει κανένα διφορούμενο στοιχείο, ξεκαθάρισε ο κ. Γαβρόγλου, για να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι η στάση του ελπίζει να εκτιμηθεί και να υπάρξει «αντίστοιχη ανταπόκριση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here