Γέμισαν τρακτέρ οι δρόμοι- Αγροτικά μπλόκα σε όλα την Ελλάδα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΥΔΩΝΑΣ)

Εντείνονται και κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, αν και για το τελευταίο δεν υπάρχει ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Χιλιάδες τρακτέρ έχουν λάβει θέσεις  σε κόμβους και άλλα επίκαιρα σημεία και απειλούν με κλείσιμο της κυκλοφορίας και μάλιστα επ’ αόριστον.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στο μπλόκο έχει στηθεί από τις 15 Ιανουαρίου, μετέχουν ήδη πάνω από 1.300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Στέργιο Λιτό, «αναμένονται και άλλα».

Ο κ. Λιτός δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή των σημερινών κινητοποιήσεων. «Το πιο πιθανό είναι να αποφασίσουμε κλείσιμο των συνόρων από τις 13:00 και μετά και επ’ αόριστον», τόνισε.

Το συγκεκριμένο μπλόκο έχει δώσει προθεσμία στην κυβέρνηση έως το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλιώς οι αγρότες έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα φύγουν από το σημείο.

Στα Κερδύλλια , στην Εγνατία

Υπό κατάληψη τελεί η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννη Παναγή, να λέει: «Δεν το κουνάμε από εδώ. Αντιθέτως ενισχύουμε το μπλόκο και συζητάμε και άλλου είδους κινητοποιήσεις».

Στα Κοκκινόγεια της Δράμας

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και μετά τις 11:00 θα γίνει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. «Δεν αποκλείεται να πάμε στο τελωνείο της Εξοχής και να το κλείσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.

Στο Κιλκίς και τη Βέροια

«Ραντεβού» στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Κιλκίς, έδωσαν αγρότες και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, και όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσουν στο μπλόκο που έχει στηθεί επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πεστριτσίου (είσοδο του Κιλκίς), προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι τα σημερινά τους βήματα.

Με ενίσχυση των μπλόκων τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο Νισελίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκδηδόνας -όπου πραγματοποιούνται διαρκώς συμβολικοί αποκλεισμοί- στα διόδια Μαλγάρων και στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας.

Το μπλόκο της Κουλούρας στον νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία Οδό, ήδη αριθμεί περισσότερα από 250 τρακτέρ, ενώ ενισχύεται διαρκώς και την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος», όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Προς αποκλεισμό και ο κόμβος της Νίκαιας

Εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα αναμένεται να λάβουν θέση από το μεσημέρι στον κόμβο της Νίκαιας, έπειτα από συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here