Προσφυγόπουλα: αλλού «φάγανε πόρτα» κι αλλού χειροκρότημα

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του σχολείου  41 προσφυγόπουλα στον Δήμο Βόλβης του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς γονείς μαθητών στο δημοτικό σχολείο Προφήτη προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Αντιθετα, σε άλλο σχολείο της Θεσσαλονίκης τα παιδιά έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα. όπως στο  67ο δημοτικό

ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ

Περίπου 30 άτομα συγκεντρώθηκαν από νωρίς τη Δευτέρα Στην κεντρική είσοδο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την άφιξη των προσφυγόπουλων και για την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Οι γονείς έβαλαν λουκέτο στην κεντρική πύλη του σχολείου και ανήρτησαν και δύο ελληνικές σημαίες.

Όταν έφτασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, προκλήθηκε νέα ένταση και οι γονείς διαμαρτύρονταν έντονα ζητώντας εξηγήσεις με ποιο σκεφτικό επελέγη το συγκεκριμένο σχολείο.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και όταν άνοιξε η πλαϊνή πόρτα του σχολείου προκειμένου να εισέλθουν τα προσφυγόπουλα γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι.

ΣΤΟ 67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Φωνάζοντας «καλωσήρθατε» υποδέχθηκαν οι μαθητές του 67ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης τα 23 προσφυγόπουλα που έφτασαν το μεσημέρι στο σχολείο τους.

Τα παιδιά  μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι και κρατούσαν σαν θησαυρό τις ολοκαίνουργιες τσάντες τους….

Στην τάξη τους τα οδήγησε ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφθασε συνοδεία δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, φορτωμένος με τσουρέκια και αρτοσκευάσματα, για την πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

«Στεναχωριέμαι με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία, οι οποίες βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν βάση, αφού όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Πάντως, η σχολική κοινότητα του 67ου, πέρα από κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για τον ερχομό τους.

Κι όταν το κουδούνι χτύπησε για να μπουν τα παιδιά στις τάξεις, όλα τα παιδιά έγιναν παρέα και κανείς δεν ξεχώριζε εθνικότητες

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here