Βρυξέλλες: Υψηλός συναγερμός, στρατός και αστυνομία στους δρόμους

Ανθρωποκυνηγητό με στόχο τον εντοπισμό τουλάχιστον δύο προσώπων, εκ των οποίων το ένα πιστεύεται ότι είναι ζωσμένο με εκρηκτικά, έχουν εξαπολύσει οι βελγικές Αρχές, οι οποίες γνωστοποίησαν ότι πολυπληθής ομάδα ατόμων προετοίμαζε επίθεση στις Βρυξέλλες ανάλογη με αυτή που σημειώθηκε στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα της Κυριακής με αντικείμενο την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας που υιοθέτησε χθες. Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του κέντρου των Βρυξελλών υπάρχουν κοινές περιπολίες ανδρών της αστυνομίας και του στρατού.
Οι υπάλληλοι των θεσμικών οργάνων της ΕΕ έλαβαν στα κινητά τηλεφωνά τους μηνύματα από τις κοινοτικές υπηρεσίες ασφάλειας που αφορούσαν τα μέτρα επαγρύπνησης των προσεχών ημερών.
Το επίπεδο συναγερμού βρίσκεται στο ύψιστο επίπεδο και σήμερα Κυριακή με το μετρό  και τα καταστήματα να είναι κλειστά και τις δυνάμεις ασφαλείας και τον στρατό να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη βελγική πρωτεύουσα για το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας «ενός κινδύνου για μια επίθεση παρόμοια με αυτή του Παρισιού», όπως ανακοίνωσε χθες ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ, με πιθανούς στόχους «εμπορικούς δρόμους, διαδηλώσεις, χώρους διασκέδασης και μέσα μεταφοράς».

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here