Βρυξέλλες και Άγκυρα χαιρετίζουν το σχέδιο ΗΠΑ-Ρωσίας για εκεχειρία στη Συρία

Το νέο σχέδιο ειρήνευσης για τη Συρία καλωσόρισε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, καλώντας όλες τις πλευρές να διασφαλίσουν την επιτυχή εφαρμογή του.

Παράλληλα, κάλεσε τον ΟΗΕ να προετοιμάσει προτάσεις για την εδραίωση της μεταβατικής πολιτικής σταθερότητας στη Συρία, ως αρχικό σημείο επανέναρξης των συνομιλιών για τη διπλωματική επίλυση του προβλήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε σχετικά με το σχέδιο εκεχειρίας που σύναψε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για «σημαντική για την πορεία των εξελίξεων, με έμφαση στη διάθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι η Άγκυρα προετοιμάζει τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι, διαμέσου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι «θα υποστηρίξει τις προσπάθειες για τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων και την εδραίωση της κατάπαυσης του πυρός» και ότι «θα ασκήσει την επιρροή της, για την επίτευξη πολιτικής λύσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here