«Βροχή» δικογραφιών στην Βουλή για πρώην και νυν υπουργούς

Στη Βουλή διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφίες  που  αφορούν πρώην και νυν υπουργούς.

Η πρώτη αφορά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων Νικόλαο Ξυδάκη  για την περίοδο που ήταν αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού. Πρόκειται για μήνυση που έχει υποβάλει πολίτης μετά από δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία στενός συνεργάτης της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου  (συμβασιούχος του Ελληνικού Φεστιβάλ) διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του κ. Ξυδάκη.  

Η δεύτερη δικογραφία αφορά  μήνυση  του δικηγόρου Κ. Πλεύρη, ο οποίος εγκαλεί τους τέως υπουργούς κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου, για εκβίαση, απάτη, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα, με αφορμή το ότι δεν του κατέβαλε  το Λιβυκό Δημόσιο την αμοιβή των 16 εκατ. ευρώ, από την δικαστική   μάχη που κέρδισε ως εκπρόσωπος του Λυβικού κράτος   με αντίδικο τεχνικές εταιρείες.

Παράλληλα, άλλη δικογραφία από την Εισαγγελία Διαφθοράς, αφορά τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ως υφυπουργό Εξωτερικών το 2004, μετά από αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με την αναφορά εντοπίστηκε χρηματοδότηση προς ΜΚΟ ύψος 50.000 ευρώ για αγιογράφηση του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά από επιστολή του Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Η δικογραφία για τον τέως υφυπουργό  Ανάπτυξης  Παναγιώτη Μηταράκη  σχηματίστηκε μετά από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετική ερώτηση στην Βουλή, αναφορικά με την προκαταβολική καταβολή επιχορήγησης για αιολικό σταθμό στην Εύβοια, χωρίς να υπάρχουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Τέλος,  δικογραφία έχει σχηματιστεί για  τον Ιωάννη Σαχινίδη, μετά από μήνυση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς την εμφάνισε ως αυτουργό της δολοφονίας δυο συντρόφων του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here