Βρεττανικά ΜΜΕ: Σχέδια για υποδοχή Σύρων προσφύγων

ΦΩΤΟ: INTIME ( Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)
Μετά τις επικρίσεις για τη στάση του απέναντι στο προσφυγικό , ο Βρεττανός πρωθυπουργός προτίθεται, σύμφωνα με  αναφορές στον βρετανικό Τύπο, να ανακοινώσει σχέδια για υποδοχή Σύρων προσφύγων απευθείας από καταυλισμούς στις γύρω χώρες -και όχι όσων έχουν ήδη φτάσει στην επικράτεια της ΕΕ.

Όπως μεταδίδουν μεταξύ άλλων το BBC και ο Guardian, ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένους αριθμούς αλλά να κινηθεί σε σχήμα απευθείας «μεταφοράς» προσφύγων από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία. Και τα δύο ΜΜΕ αναφέρουν την απόφαση ως «υποχώρηση απέναντι στην πίεση» που έχει ασκηθεί στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υποδοχή δεν θα αφορά πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε χώρες της ΕΕ -τα δημοσιεύματα αποκλείουν ρητά να πρόκειται για μετανάστες που βρίσκονται στο γαλλικό Καλαί, προσπαθώντας να περάσουν τη Μάγχη.

Ο Κάμερον έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πως δεν θεωρεί ότι «η απάντηση είναι να πάρουμε περισσότερους», υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ενθάρρυνε τα δίκτυα διακινητών.

Την Πέμπτη, δηλώνοντας «συγκινημένος» από την εικόνα του νεκρού τρίχρονου παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού, επισήμανε πως η Βρετανία έχει δεχθεί «χιλιάδες πρόσφυγες, και θα συνεχίσει να το κάνει». Η «συγκίνηση» του Κάμερον προκάλεσε άμεσα σχόλια και επικρίσεις για υποκρισία στον βρετανικό Τύπο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here