Βρεττανία: Star Wars – Τιτανικός σημειώσατε …Χ

Εισπράξεις ύψους 108,4 εκατομμυρίων στερλινών έχει συγκεντρώσει η  νέα, έβδομη κατά σειρά ταινία της σειράς του «Πολέμου των Άστρων» και είναι πολύ πιθανόν να εκθρονίσει τον «Τιτανικό» που διατηρεί το ρεκόρ εισπράξεων στη Βρετανία.

Τα στοιχεία δόθηκαν  στη δημοσιότητα από το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI).

Ο Τιτανικός είχε κάνει εισπράξεις ύψους 111,3 εκατομμυρίων λιρών (148,5 εκατομμύρια ευρώ) σε πραγματικές τιμές, διορθωμένες δηλαδή κατά το ποσοστό πληθωρισμού.

 

 

Η ταινία «Star Wars Η Δύναμη Ξυπνάει» έχει ήδη ξεπεράσει το Skyfall (107,8 εκατομμύρια στερλίνες), το Avatar (105,6 εκατομμύρια λίρες) και το Spectre (94,6 εκατομμύρια στερλίνες), σύμφωνα με τα στοιχεία του BFI.

Σύμφωνα με την Disney, το τελευταίο επεισόδιο του έπους του Πολέμου των Άστρων είναι πλέον η τρίτη κατά σειρά ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου σε σχέση με τις εισπράξεις που έχει αποφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω της το Jurassic World.

Οι ταινίες που «ανταγωνίζεται» πλέον για την πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Avatar (2,8 δισεκατομμύρια) και ο Τιτανικός (2,2 δισεκατομμύρια) και τα δύο υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Κάμερον.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here