Βρετανία: Ισόβια στον ακροδεξιό δολοφόνο της Τζο Κοξ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ο Τόμας Μέιρ για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ,  μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
Μάλιστα δεν θα έχει δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης καθώς του ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη φυλακή.
Ο 53χρονος ακροδεξιός, πυροβόλησε την Κοξ τρεις φορές και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα καθώς η 41χρονη μητέρα δύο μικρών παιδιών έφθανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.
 Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Μέιρ, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο ακροδεξιός και με σχέσεις με νεοναζιστικές ομάδες δολοφόνος αρνήθηκε να πει ακόμη και το όνομά του μέσα στο δικαστήριο, ενώ, σήμερα παρέμεινε σιωπηλός κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.
Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε ένα αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ετυμηγορία και του είπε: «Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here