Βρετανία: Το Brexin υπερέχει 10 μονάδες του Brexit

Κατά δέκα μονάδες προηγείται η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos MORI που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Evening Standard.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των Βρετανών που επιθυμούν να παραμείνει η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στο 49%, διατηρώντας προβάδισμα 10 μονάδων έναντι των υποστηρικτών του λεγόμενου Brexit, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τ

Η δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων μεταξύ 16ης και 18ης Απριλίου, υποδεικνύει επίσης ότι εάν η συμμετοχή στο επικείμενο δημοψήφισμα είναι χαμηλή, αυτό θα ευνοήσει την εκστρατεία υπέρ του Brexit. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά μειώνεται στις έξι μονάδες.

Η διαφορά είναι «μικρή, αλλά το πλεονέκτημα συνήθως το έχει το status quo σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα», σχολίασε ο Γκίντεον Σκίνερ, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής έρευνας της Ipsos MORI, σύμφωνα με τη Στάνταρντ.

Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιευτεί τον Μάρτιο κατέγραφε προβάδισμα 8 εκατοστιαίων μονάδων για την εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here