«Βρείτε λύση για το Μαρινόπουλο» απαιτεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους εργαζομένους του Μαρινόπουλου και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες -συναντήσεις με υπουργούς και με την ιδοικτησία της εταιρείας.

«Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφή εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά, στην Κρήτη  και αλλού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. «Κάθε μέρα που περνά χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους, γίνεται  κάτι περισσότερο από ορατό».

Η λύση του προβλήματος φαίνεται πως «κολλάει» κυρίως στις τράπεζες, οι οποίες ούτε για κουρεμα είναι διατεθειμένες αλλά ούτε και για προχρηματοδότηση ώστε να δοθεί ανάσα ζωής.

Η «λύση Σκλαβενίτη» είναι ακομα στον ορίζοντα, αλλά όχι για πολύ κσι όχι με τους όρους των τραπεζών (που κρατάνε ουσιαστικά την ουρά τους απ’ έξω και συζητούν μόνον για επιμήκυνση των δανείων), όταν εν τω μεταξύ γίνονται εξώσεις και χάνονται υποκαταστήματα ή όταν γενικά τα υποκαταστήματα εκκενώνονται απο εμπορεύματα και πελάτες, οπότε κανένας λογικος επιχειρηματίας τελικά δεν θα ενδιαφερθεί για συνολική λύση.

Παραμένει βέβαια στο τραπέζι η λύση να κοπεί ο Μαρινόπουλος σε «φέτες» και να αγοραστούν διάφορα υποκαταστήματα από ποικίλους ενδιφερομένους, κάτι που δεν λύνει όμως  το τεράστιο ζήτημα των 12.000 εργαζομένων ούτε και των περισσοτέρων από τους εκατοντάδες προμηθευτές της εταιρείας. Οι τελευταίοι μάλιστα έχουν χολωθεί ιδιαίτερα με τις τράπεζες, επειδή ενώ αυτές δεν δέχονται κανένα κούρεμα στα χρέη προς εκείνες, περιμένουν από τους προμηθευτές να «ξεχάσουν» έως και το 30-40% των οφειλων τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here