Βραδυά  Αριστοτέλη στην «Ανοιχτή Τέχνη»!

     Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια,διαλέξεις, δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό!», συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 2400 χρόνια από την γέννηση του Αριστοτέλη,  που κατά  πρόσφατη έρευνα του ΜΙΤ αναδείχθηκε στον φιλόσοφο που έχει επηρεάσει περισσότερο την σύγχρονη σκέψη αλλά και την ίδια την εξέλιξη του κόσμου, διοργανώνει και σας καλεί σε μια βραδυά αφιερώμενη στο αιώνιο μεγαλείο της σκέψης του Αριστοτέλη: Στην  ομιλία-διάλεξη του αριστοτελιστή, ομότιμου καθηγητή φιλοσοφίας στο ΕΚΠΑ και στο πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων, κ. Βασιλείου Κύρκου, με θέμα:
    «Επί σωτηρία της αληθείας»  (Ηθικ. Νικ. Α 6, 1906, α4),
     Υπότιτλος: «Αριστοτέλης προς Πλάτωνα διαφερόμενος….» (φράση  του Γεωργίου Πλήθωνα Γεμιστού).
    Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 19 και 30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της «Ανοιχτής Τέχνης», Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, κοντά στο μετρό. Μπορείτε να κλείσετε θέση στο τηλέφωνο της Ανοιχτής Τέχνης, 210 32 27 188 ή αποστέλλοντας μέιλ στο: info@anoixtitexni.gr. H είσοδος είναι ελεύθερη.
       Ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας Βασίλειος Κύρκος έχει μεταφράσει (στις εκδόσεις Παπαδήμα) το σύνολο των Προσωκρατικών Φιλοσόφων, κατά την μνημειώδη έκδοση των Ντιλς-Κρανζ, και εισηγείτο επί τρία χρόνια στην «Ανοιχτή Τέχνη» τα σεμινάρια φιλοσοφίας για τους Προσωκρατικούς και τον  Αριστοτέλη. Μετά το τέλος της διάλεξης, η «Ανοιχτή Τέχνη» θα τιμήσει τον κ. Βασίλειο Κύρκο για την συμβολή του στις αριστοτελικές σπουδές και την μετάφραση  των   Προσωκρατικών Φιλοσόφων.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here