Βούτσης: Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό η στήριξη Κομισιόν στον Α. Γεωργίου

Μεγάλα ερωτήματα προκαλεί το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ κ. Γεωργίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ χαρακτηρίζει «αμφιλεγόμενο πρόσωπο» τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ήταν και υπάλληλος του ΔΝΤ για να συμπληρώσει τα συντάξιμά του χρόνια. Σχετικά με την επιστολή της Κομισιόν, τη χαρακτηρίζει ανοικτή και εκτός ορίων υποστήριξη στον Αν. Γεωργίου.

«Εάν η Κομισιόν θεωρεί πράγματι, ότι έχει να προσφέρει στην αντικειμενική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μπορεί να ζητήσει να παραστεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να μαρτυρήσει για το δίκιο του κ. Γεωργίου. Αυτή είναι η ουσία. Ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται αυτή η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, διότι υπερβαίνει σαφώς τη διατύπωση μιας άποψης που, κατά τα άλλα, προφανώς ο κάθε ένας το δικαίωμα να την εκφράσει», τονίζει ο κ. Βούτσης.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι θα δοθούν 4 άδειες και επικρίνει όσους μέμφονται την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει δεν αναλογίζονται ότι επί 20 χρόνια υπήρξε ένα παράνομο πεδίο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής:

«Η Βουλή έχει νομοθετήσει πάνω σε αυτό το ζήτημα και άρα οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί, εάν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο στο προσεχές ή στο απώτερο μέλλον, θα πρέπει να γίνει μετά από συζήτηση στη Βουλή. Με αυτή έννοια δεν χρειάζεται να εικοτολογούμε, αυτή τη στιγμή. Ο διαγωνισμός θα γίνει για τις 4 άδειες και είναι πολύ σημαντική στιγμή για την αποκατάσταση της θεσμικής και δημοκρατικής τάξης σε ένα πολύ κρίσιμο τομέα της δημόσιας ζωής. Λυπάμαι, για το ότι η αντιπολιτευτική γραμμή, ως προς τον διαγωνισμό, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα αριθμού αδειών λόγω των πραγματικών δυνατοτήτων που δίνει το νέο ψηφιακό φάσμα και με αυτή την έννοια εντάσσεται, η γραμμή αυτή, χωρίς ίσως να γίνεται αντιληπτό, στην πίεση να υπάρξει πληθώρα αδειών και εν τέλει το σπρώξιμο των καναλιών σε μία νέα διαπλοκή. Διότι είναι προφανές πως αν υπάρχουν 7-8 ή 12 τέτοιου τύπου κανάλια, πέραν των επιμέρους θεματικών και περιφερειακών καναλιών, δεν θα μπορούν να ζήσουν από την διαφημιστική πίτα που υπάρχει στη χώρα. Άρα θα είναι υποχρεωτική με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η «αιμοδοσία» τους είτε από μαύρο χρήμα είτε από πολιτική διαπλοκή. Φοβάμαι ότι αυτό δεν γίνεται αντιληπτό από όσους με πάθος ,κυριολεκτικά, μέμφονται τη σημερινή κυβέρνηση και δεν αναλογίζονται τις δικές τους ευθύνες για ότι επί μία 20ετία τουλάχιστον υπήρξε ένα παράνομο πεδίο που επιβίωνε με τους τρόπους που γνωρίζουμε».

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ενώ μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πλευρά πρέπει να τακτοποιήσει, κάποτε, τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here