Βούτσης: Η Βουλή θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρει η κυβέρνηση την απόφαση για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν. Οπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών. Η αρμοδιότητα αυτή μεταφέρεται από τον υπουργός Επικρατείας Ν. Παππά στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Με το τρόπο αυτό επιχειρεί η κυβέρνηση να ξεπεράσει τα τεχνητά εμπόδια που βάζει η αντιπολίτευση, η οποία κωλυσιεργεί και αρνείται τη συναίνεσή της στη συγκρότηση του ΕΣΡ, επικαλούμενη υπερεξουσίες του υπουργού, Στη πράξη όμως εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της διαπλοκής που δεν θέλει να προχωρήσει ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, που επιχειρεί να βάλει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η κυβερνητική τροπολογία θα κατατεθεί σύντομα προκειμένου να ψηφιστεί από την Βουλή την Παρασκευή, αφού προηγηθεί πολιτική συζήτηση για το τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βούτσης, στην τροπολογία πιθανότατα δεν θα προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός των τηλεοπτικών αδειών, ο οποίος μπορεί να προκύψει μέσα από την συζήτηση στη Βουλή.

Όσον αφορά την συγκρότηση του ΕΣΡ, ο πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο διάλογος να ολοκληρωθεί και πριν την Παρασκευή. Υπογράμμισε ακόμη ότι από το ΕΣΡ δεν αφαιρείται καμία αρμοδιότητα, αλλά αντίθετα θα ενισχυθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here