Βούτσης: Αναθεώρηση Συντάγματος μόνο μέσα από τη Βουλή, αλλά δεν είναι ταμπού το δημοψήφισμα

 

ΦΩΤΟ:  ΕUROKINISSI(Αλ. ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Πρωτοβουλία να κλείσει το θέμα που προέκυψε με την συνταγματική αναθεώρηση και την πιθανότητα δημοψηφίσματος, ανέλαβε ο πρόεδρος τη Βουλής, μετά και την σαφώς εκπεφρασμένη αρνητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, στην χρήση δημοψηφισμάτων κατά την συνταγματική αναθεωρητική διαδικασία.

Ετσι, ο κ. Βούτσης, απέδωσε σε παρεξήγηση τις δηλώσεις Γεροβασίλη για τα περί δημοψηφίσματος και ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία θα γίνει μόνο μέσα από τη Βουλή και των διαδικασιών που προβλέπονται.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πάντως ότι θα μπορούσε να ερωτηθεί ο λαός για ζητήματα γνωμοδοτικού χαρακτήρα (πχ σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, εξουσίες Προέδρου κλπ), αλλά η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Ομως η αναφορά αυτή περιπλέκει εκ νέου τα πράγματα όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης.

ΕΚαι αυτό, γιατί ο κ. Βούτσης, επέμεινε, πάντως, ότι δεν πρέπει η υπόθεση δημοψήφισμα να αντιμετωπίζεται ως ταμπού, όπως γινόταν τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την πάγια θέση της Αριστεράς για την απλή αναλογική, ωστόσο, διευκρίνισε ότι άδολη αναλογική θα έφερνε ένα «μπουκέτο κομμάτων» στη Βουλή,  που ενδεχομένως να δημιουργούσε προβλήματα στην κοινοβουλευτική λειτουργία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here