Βουλή: 196 «ναι» στα μέτρα Τσίπρα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή με τις 196 ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ το κοινωνικό πακέτο Τσίπρα για τους συνταξιούχους και η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε νησιωτικές περιοχές. Παρών (61) ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ απείχαν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού. 

«H ονομαστική ψηφοφορία δεν ζητήθηκε για να υπάρξει πλαστή συναίνεση, όπως ειπώθηκε στη Βουλή, αλλά προέκυψε, επειδή από πλευράς “της μόνιμης πηγής και πληγής” εναντίον της χώρας, μπήκε μια ακόμη τρικλοποδιά», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, επί της τροπολογίας για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ταυτόχρονα επέκρινε τη ΝΔ για το «παρών», το Ποτάμι που επέλεξε την αποχή και την Ένωση Κεντρώων που αποχωρεί από την ψηφοφορία.

«Μια στάση αποχής από την ευθύνη» χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή, ο κ.Βούτσης και προσέθεσε ότι λυπάται πάρα πολύ, να υπενθυμίσει κάτι που ήταν αυτονόητο, σε όσες διαφωνίες κι αν έχουν οι πολιτικές δυνάμεις μεταξύ τους: «Αυτόν, τουλάχιστον, τον ενάμιση χρόνο, όλοι συμφωνούμε ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα έγινε διαφανώς.
Λυπάμαι γιατί στις τοποθετήσεις για πράγματα που είναι σκληρά για την χώρα, δεν βρέθηκε ένα λεπτό για να τα καταθέσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε πως πέραν του Σταύρου Θεοδωράκη, που έστειλε ένα μήνυμα προς τα έξω, από κάπου αλλού δεν έχει ακουστεί και διερωτήθηκε: «Είναι τόσο αδιανόητο να στείλουμε ένα μήνυμα προς αυτούς που δημιουργούν αυτό το περιβάλλον για τη χώρα και φεύγετε, ένας – ένας με την ομάδα σας, για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here