Βουλή: Η πρώτη «μάχη» Τσίπρα-Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό. Τι αλλάζει στο πολιτικό κλίμα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης, για το ασφαλιστικό,  δίνει την ευκαιρία να διεξαχθεί και η πρώτη ¨μονομαχία» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του νέου αρχηγού της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η αντιπαράθεση αναμένεται να είναι σκληρή και πολλοί θεωρούν βασίμως ότι θα καθορίσει και το πλαίσιο της πολιτικής σύγκρουσης  στη χώρα, το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί απογοητευμένοι από την αδυναμία των έως τώρα ηγετικών εκπροσώπων του παλαιού πολιτικού συστήματος να αντιπαρατεθούν και να νικήσουν τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος θριάμβευσε σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσει το 2015,  θέλουν να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το αναγκαίο αντίπαλο δέος στον πρωθυπουργό.

Η επιχείρηση πολιτικού ντοπαρίσματος  όμως του Κυρ. Μητσοτάκη την οποία διεξάγει εν χορώ και με κάθε μέσο(ανοικτή προπαγάνδιση, δημοσκοπήσεις κ.α), ο μεγάλος συνασπισμός του παλαιού κατεστημένου και της εγχώριας διαπλοκής, έχει όμως και αρνητικά αποτελέσματα. Συνενώνει και μεταφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ όλους εκείνους που έμειναν πολιτικά άστεγοι μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας το κεντροαριστερό, σοσιαλδημοκρατικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε άλλωστε το πολιτικό στίγμα του νέου διακυβεύματος. ως άλλος Α. Παπανδρέου, κατονόμασε τους δύο κόσμους που συγκρούονται. ¨Οχι ακριβώς του σκότους και του φωτός, αλλά μιάς παραλλαγής τους. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη νεοφιλελεύθερη σκληρή δεξιά του Κυριάκου απέναντι στην μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει τα λαικά συμφέροντα.

Γι αυτό, δίνοντας στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει επιτέθηκε από το Ταε Κβο Ντο. με δριμύτητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις πολιτικές του επιλογές και ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο κ. Τσίπρας υπερασπίσθηκε των επιλογών και των αρχών που διέπουν το ασφαλιστικό και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι προτείνει.

Ο τελευταίος, απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση και έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει αναλυτικά την πρόταση της ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Και δεν παύει να συμπαρατάσσεται με κάθε κοινωνική ομάδα που διαμαρτύρεται.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here