Βολές κυβέρνησης κατά ΔΝΤ για κωλυσιεργία

Με αιχμές κατά ΔΝΤ, στα γραφεία του οποίου στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν σε λίγες ημέρες οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και Οικονομίας Γ. Σταθάκης, έκλεισε η κυβέρνηση αυτό τον γύρο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. 

Δίνοντας ραντεβού με τους εκπροσώπους των θεσμών για την επόμενη Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση κατά της πολιτικής του Ταμείου και να επαναλάβει ότι οι αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαικό έδαφος.

Αυτό βέβαια δεν θα εμποδίσει τους δύο έλληνες υπουργός να θέσουν στις ΗΠΑ το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου, ακόμη κι αν δεν έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση.

«Την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι η Διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά «ανοησίες» και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.Μέχρι στιγμής, αυτή η πρόθεση δεν επαληθεύεται, από την στάση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

«Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή λαθών από την διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση των όσων συμβαίνουν, από την διεθνή κοινή γνώμη»,  συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι η  διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και καιρό, καθώς η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου

 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία του Ιουλίου και υπογραμμίζει ότι το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλα τα μέρη που εμπλέκονται στην συμφωνία. Οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ευρώπη λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, κατέληξε το σχόλιο της η κ. Γεροβασίλη, με αποδέκτες τόσο την κ. Λαγκάρντ όσο και τους ευρωπαίος εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός είχε καλέσει την κ. Λαγκάρντ να σοβαρευτεί και να μην ζητά πιστή εφαρμογή προγραμμάτων που έχουν αποδειχθεί αποτυχημένα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here