Συγγνώμη από το Facebook για αφαίρεση βίντεο για τον καρκίνο του μαστού

Δημόσια συγνώμη ζήτησε το Facebook για το «κόψιμο» ενός βίντεο για τον καρκίνο του μαστού, που είχε αναρτηθεί από έναν μη κερδοσκοπικό σουηδικό οργανισμό και στόχο είχε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Το βίντεο που ανάρτησε ο οργανισμός Cancerfonden αποτελείτο από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους. Στο βίντεο εξηγούνταν τρόποι με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει ύποπτα εξογκώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εικόνες φάνηκαν «προσβλητικές» στους συντελεστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαία η αφαίρεσή τους.

Σε δήλωσή του στο BBC, ο εκπρόσωπος του Facebook, δήλωσε πως το βίντεο βίντεο του σουηδικού οργανισμού πήρε αργότερα έγκριση να παραμείνει στην ιστοσελίδα.

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές», δήλωσε.

«Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here