«Βιβλιοδρομίες», ένας διαγωνισμός διαφορετικός από τους άλλους

«Οι Βιβλιοδρομίες είναι ένας διαγωνισμός διαφορετικός από τους άλλους. Σε μυεί στον κόσμο των βιβλίων, στον κόσμο που τα βλέπεις όλα με άλλο μάτι. Σε μαθαίνει τη σημασία της συνεργασίας και σε φέρνει πιο κοντά στα μέλη της ομάδας. Δεν ήταν για εμάς ένας διαγωνισμός που έπρεπε να κερδίσουμε αλλά μια πηγή ευχαρίστησης. Δεν είναι η διάκριση που μετράει αλλά αυτά που αποκομίζει κανείς από την συμμετοχή».

Λόγια τεσσάρων νικητριών των «Βιβλιοδρομιών 2016», του μακροβιότερου διαγωνισμού ανάγνωσης παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων σε Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες βραβεύονται μαζί με άλλους νικητές, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ώρα 6.30 μ.μ στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.

Στην μαθητική αυτή εκδήλωση όπου θα παραστούν και  εκπρόσωποι του πνευματικού και πολιτικού κόσμου θα μιλήσουν και θα τιμηθούν οι συγγραφείς Άννα Κουππάνου και Γιώργος Παναγιωτάκης. Το PRESSPUBLICA είναι χορηγός επικοινωνίας αυτού του σπουδαίου θεσμού φιλαναγνωσίας.

Οι «Βιβλιοδρομίες» που διοργανώνουν επί 18 συναπτά έτη τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη,  είναι ένα παιχνίδι, μια  δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει σε αυτές 35.000 μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν σε πάνω από 260 τίτλους βιβλίων και έλαβαν πάνω από 2000 βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

 

“Στόχοι του προγράμματος» τονίζει ο Ελευθέριος Γείτονας, γενικός διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα, «πέρα από τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων και την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών, είναι και η ουσιαστική επαφή τους με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς».

 

Ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος είναι και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας των παιδιών, αφού στους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού ενισχύεται η ομαδική συμμετοχή.

Με την ένταξη των βιβλίων σε ευρύτερες θεματικές ενότητες, οι μαθητές μυούνται στην έννοια της διακειμενικότητας, καθώς η ανάγνωση του ενός βιβλίου φωτίζει με διαφορετικό τρόπο την ανάγνωση του άλλου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here