Βερολίνο: O ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό-Ελεύθερος ο ύποπτος

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο, όπως μετέδωσε το προσκείμενο στην οργάνωση πρακτορείο Amaq.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης είναι στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά ο ISIS», ανέφερε το Amaq.

Από την επίθεση, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 50 τραυματίστηκαν.

Ελεύθερος ο ύποπτος

Λίγο νωρίτερα, ο άνδρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του.

Ντε Μεζιέρ: Ασαφή τα κίνητρα, διαφεύγει ο δράστης

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης με φορτηγό σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη και επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας αφέθηκε ελεύθερος, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here