Βερολίνο: Βρήκαν τα αποτυπώματα του Τυνήσιου δράστη

 

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ανίς Άμρι, του Τυνήσιου που καταζητείται ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά Μπράιτσαϊντ, βρέθηκαν στη πόρτα της νταλίκας που έπεσε πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Αυτό αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, ενώ το Spiegel αποκαλύπτει πως από την παρακολούθηση τηλεφώνων του Άμρι κι άλλων υπόπτων προκύπτει πως ο νεαρός Τυνήσιος είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. Και το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγη ώρα μετά από εκείνο των New York Times, που έρχονται να αποκαλύψουν ότι ο Άμρι ήταν γνωστό πως αναζητούσε online πληροφορίες για εκρηκτικά!

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος είχε αναζητήσει στο internet πληροφορίες για το πως θα φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά με το Ισλαμικό Κράτος μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram Messenger! Δεν είναι σαφές όμως πότε έγιναν οι αναζητήσεις για τα εκρηκτικά και η επικοινωνία με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here