Βενιζέλος σε παράκρουση: Επικίνδυνη η παρουσία Τσίπρα στη Κούβα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Ο Βενιζέλος έχει χάσει κάθε μέτρο. Πήρε βόλτα τις εκδηλώσεις, και όπου σταθεί και βρεί μικρόφωνο, εξαπολύει επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, επί παντός του επιστητού, υποκαθιστώντας και καπελώνοντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Είναι προφανές ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να παριστάνει τον άτυπο ηγέτη του κεντρώου χώρου. 

Αυτή τη φορά στόχος ήταν το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

«Η παρουσία του κ. Τσίπρα στην Κούβα αν δεν είναι κυνική προσπάθεια δήθεν αριστερής προπαγάνδας για να κρατήσει έναν πυρήνα οπαδών, είναι ανιστόρητη φαντασίωση, που θα ήταν γραφική αν δεν ήταν επικίνδυνη».

Αυτό τόνισε ο κ. Βενιζέλος, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς είναι επικίνδυνη για την χώρα».

Προφανώς ο κ. Βενιζέλος τα λέει αυτά, καθώς ο κ. Τσίπρας ήταν ο μοναδικός ηγέτης της Δύσης και της ΕΕ που παρέστη στην εκδήλωση αποχαιρετισμου του Κουβανού ηγέτη. Και το μόνο που είδε ήταν τυχόν αρνητικές συνέπειες και σχόλια, μέσα από μια υπερβατική ταύτιση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Ν. Μαδούρο ή άλλους λατινοαμερικανούς ηγέτες.

Ομως κ. Βενιζέλο, όλοι αυτοί είναι επικεφαλής χωρών με τις οποίες η Ελλάδα είχε και διεκδικεί να έχει άριστες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Ηδη ο έλληνας πρωθυπουργός προσκλήθηκε στο Μεξικό, την Ισημερινό και τη Βολιβία από ηγέτες χωρών με τους οποίους όλοι συνομιλούν και αναγνωρίζουν.

Οσον αφορά τις σχέσεις της Κούβας με την ΕΕ, προετοιμάζεται μια συμφωνία εμπορικών σχέσεων που θα ανατρέψει τις συνθήκες του πολύχρονου οικονομικού αποκλεισμού.

Και η Ελλάδα, αξιοποιώντας τις φιλικές σχέσεις με τις χώρες της Λ. Αμερικής, μπορεί να αποτελέσει πραγματική γέφυρα συνεννόησης και εμπορικής συνεργασίας. Αν αυτό ενοχλεί τον κ. Βενιζέλο είναι δικό του θέμα. Αλλά από που κι ως πού είναι επικίνδυνο για την χώρα;

Μάλλον ο κ. Βενιζέλος έγινε «βασιλικότερος» του Τραμπ και των ομοίων του, χωρίς μάλιστα κανείς να του το ζητήσει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here