Βενιζέλος διαψεύδει Καμμένο για Καλογρίτσα

Απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε ότι είχε προσκληθεί στο σπίτι του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπου παρουσία του κυρίου Βενιζέλου του ζητήθηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι εξέφρασε την απορία του και σχολίασε: «Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή ζητούσε να μπει στην κυβέρνηση ένα δεξιό κόμμα, και να χάσει την επιρροή του;… Εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας».

Επίσης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ημερομηνίες συγκρότησης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της δημιουργίας του κόμματος του κ. Καμμένου:

«Ο κ. Καμμένος λέει ότι πριν γίνουν οι ΑΝΕΛ τον Φεβρουάριο του 2012, του ζητήθηκε από κάποιον να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που έγινε τον Ιούνιο του 2012 ως κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κ. Κουβέλη … Σκεφτείτε μόνοι σας τη σοβαρότητα αυτών που λέγονται» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική,  υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικος λαός πληρώνει σήμερα τη βλάβη που προκάλεσαν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Υποστήριξε επίσης πως εάν δεν είχε έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία θα ήταν καλύτερα σήμερα.

Ακόμη αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τη δικαιοσύνη, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία των δικαστικών. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης προκαλούν πρόβλημα στη δικαιοσύνη και ισχυρίστηκε ότι οι δικαστές νιώθουν ότι βρίσκονται υπό απειλή, με συνέπεια να προκύπτει πρόβλημα στο κράτος δικαίου.

«Δεν μπορεί ο θύτης (ο Αλέξης Τσίπρας) που προκαλεί το ζήτημα της δικαιοσύνης να έρχεται μετά να εμφανίζεται ως εγγυητής. Δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις από τους δικαστικούς “διασφαλίσαμε τις αποδοχές μας”, γιατί αφήνεται η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια συναλλαγή την ώρα που εκκρεμούν πολλά θέματα» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here