Βελκουλέσκου: Επιμένει στο λάθος-Ζητά νέες μειώσεις στις συντάξεις για την προστασία των ευάλωτων!

Παρά τα λάθη και τις άστοχες εκτιμήσεις που και το ίδιο το ΔΝΤ έχει κυνικά παραδεχτεί ότι συντελέστηκαν όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Ντέλια Βελκουλέσκου επιμένει στην ίδια εγκληματική συνταγή και ζητεί νέες μειώσεις στις συντάξεις, για την προστασία, όπως διατείνεται, των πιο ευάλωτων! 

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της Έκθεσης για την ελληνική οικονομία, ζητεί τη μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να επιτευχθεί διεύρυνση της φορολογικής βάσης και μείωση των φορολογικών συντελεστών, ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή.

Η κ. Βελκουλέσκου επανέλαβε για άλλη μια φορά την θέση της ότι υπάρχει ανάγκη για σημαντική μείωσή του χρέους

Για το 2016 το ΔΝΤ εκτίμησε πως θα επέλθει η σταθερότητα και πως για το 2017 υπάρχουν πιθανότητες ανάκαμψης της οικονομίας, αν προχωρήσουν οι «απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Στην δήλωση συμπερασμάτων της αποστολής επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «η αρχική δημοσιονομική προσαρμογή βασίζονταν σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Όμως, βασίζεται ολοένα και περισσότερο σε μεμονωμένες πολιτικές και σε πολιτικές ad hoc που δεν είναι βιώσιμες».

Επίσης, τονίζεται ότι «απαιτείται ακόμη σημαντική εμβάθυνση και επιτάχυνση των ρυθμών εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των τεσσάρων σημαντικών διαρθρωτικών προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάκαμψη και που ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη:

-η ευάλωτη δομή των δημόσιων οικονομικών που προκύπτει από οικονομικά δυσβάστακτες συνταξιοδοτικές δαπάνες οι οποίες χρηματοδοτούνται από υψηλούς φορολογικούς συντελεστές σε περιορισμένες φορολογικές βάσεις, και από μια επιδείνωση στην κουλτούρα πραγματοποίησης πληρωμών,

– προβληματικοί ισολογισμοί τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα,

-διάχυτα διαρθρωτικά εμπόδια για επενδύσεις και ανάπτυξη,

– ένα δημόσιο χρέος που παραμένει μη βιώσιμο παρά τη μεγάλη ελάφρυνση του χρέους που έχει γίνει».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here