Βασανιστήρια αποκαλύπτει η δικογραφία Γιακουμάκη

Άγρια βασανιστήρια ακόμη και λίγα μόλις 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του στις 6 Φεβρουαρίου 2015, δεχόταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, όπως αποκαλύπτει η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος»,  ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δύο μόλις μέρες πριν την εξαφάνισή του είχε εκμυστηρευτεί σε συμφοιτητή του το δράμα που περνούσε με σκληρές μορφές bulling, βασανιστηρίων ακόμα και σεξουαλικά πειράγματα που οδήγησαν τον Γιακουμάκη σε απόγνωση.

Ανάμεσα στα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα,  ένα χρόνο μετά τον θάνατο του άτυχου σπουδαστή περιλαμβάνεται η προσπάθεια απόκρυψης από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής ενός σκληρού δίσκου, μία ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα, αλλά και άγνωστες επιθέσεις.

Μια κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφει επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια ακόμα και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του ενώ φαίνεται να ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος για δύο ολόκληρα χρόνια μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις που σοκάρουν: Φοιτητής της σχολής περιγράφει ότι δύο μόλις βδομάδες πριν την εξαφάνιση του Γιακουμάκη άκουσε φασαρία και έμαθε ότι συγκεκριμένοι φοιτητές χτυπούσαν τον άτυχο φοιτητή.“Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο … του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός”.
Πολλές από τις μαρτυρίες μιλάνε για συγκεκριμένη περίπτωση Κρητικού, πρώην φοιτητή της Σχολής, που επέστρεψε μόλις τρεις μέρες πριν την εξαφάνιση του Γιακουμάκη, ο οποίος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος των βασανιστηρίων στον άτυχο φοιτητή.
Οι βασανιστές του Γιακουμάκη έφτασαν στο σημείο να τον κρεμάσουν ανάποδα από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου ενώ γινόντουσαν και σεξουαλικού τύπου πειράγματα.
Τέλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 2 Μαρτίου 2015 έφτασε στη Γραμματεία της Γαλακτοκομικής Σχολής φάκελος με επιστολή που περιέγραφε τα βασανιστήρια και απειλούσε με αποκαλύψεις. Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας δεν έχει γίνει κατορθωτό να εξακριβωθεί ποιος έστειλε την επιστολή,.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here