Βαρουφάκης στο Stern: Η μητέρα μου, μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης

Με τον παραπάνω τίτλο ξεκινά μια συνέντευξη – εξομολόγηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο γερμανικό περιοδικό Stern, η οποία  έχει ως βασικό θέμα το Plan B που εκπόνησε ομάδα στενών συνεργατών του.

Ο τίτλος προέκυψε από όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης για τους γονείς του:«O πατέρας μου φυλακίστηκε στη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου επί τέσσερα χρόνια και υπέστη πολλές φορές βασανιστήρια. Κι ο λόγος; Αρνήθηκε να καταδώσει κομμουνιστές. Ήταν ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, μεγαλωμένος με το πνεύμα της Γαλλικής Επανάστασης.
Αντιθέτως, η μητέρα μου ήταν μέλος της μιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Μισούσε όλους τους αριστερούς. Ένα από τα καθήκοντά της, ως μέλος της οργάνωσης, ήταν να κατασκοπεύει τον πατέρα Βαρουφάκη, κι έτσι γνωρίστηκαν οι δύο τους.
» Ο θείος μου καταδικάστηκε σε θάνατο κατά την διάρκεια της Χούντας στη φυλακή».

Για το plan B λέει τα εξής: 

«Κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα είχα εξετάσει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος. Πάνω σ΄ αυτό το θέμα έχω επίσης κτίσει την ακαδημαϊκή μου καριέρα. Αλλά η εισαγωγή αυτή δεν ήταν εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι όλοι οι δυνατοί πόροι. Τεχνογνωσία…. Στόχος ήταν πάντα σε αυτά τα παιχνίδια μυαλού να ενισχυθεί η διαπραγματευτική μας θέση».

Υποστήριξε ακόμη πως αισθανόταν ότι βρίσκεται σε «οικονομικό πόλεμο, στον οποίο για να νικήσει κανείς δεν χρειάζονται τανκς όταν υπάρχουν οι τράπεζες».

Επίσης μίλησε με θετικό τρόπο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά δήλωσε προδομένος από τον «αδερφό »Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here