Βαρουφάκης στους Εργατικούς: Πως θα αποφύγετε την τύχη της Ελλάδας…

 

Λάθη στον πρωθυπουργό της Σκωτίας Αλεξ Σάλμοντ, καταλογίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης  που έχει αναλάβει χρέη συμβούλου του επικεφαλής των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε συνέντευξή του στους κυριακάτικους «Times», με τον τίτλο «Salmond’s ‘big mistake’, by Varoufakis», ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, επικρίνει τον πρωθυπουργό της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πολύ μεγάλο λάθος του που προκήρυξε ταυτόχρονα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας διατηρώντας παράλληλα τη στερλίνα ως νόμισμα».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας για πιθανό Brexit επεσήμανε ότι εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, η Σκωτία θα πρέπει να αναζητήσει συμμετοχή στην ΕΕ αλλά να μείνει εκτός της ευρωζώνης δημιουργώντας δικό της νόμισμα, καθώς έτσι θα μπορούσε να αποφύγει την τύχη της Ελλάδας, η οποία έπρεπε να υποστεί σκληρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να λάβει διαδοχικά πακέτα βοήθειας.

Δεν είχαμε ελληνικά χρήματα στις τσέπες μας για να αποδεσμευτούμε από το ευρώ. Έξοδος σημαίνει νέο νόμισμα και από τη στιγμή που το ανακοινώνεις έρχεται ο Αρμαγεδδών, δεν είναι κάτι που το κάνεις σε μια νύχτα, θέλει χρόνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here