Βαρουφάκης: Μόνο για τη δολοφονία Καποδίστρια δεν έχω κατηγορηθεί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
«Το μόνο για το οποίο δεν έχω κατηγορηθεί είναι για τη δολοφονία του Καποδίστρια» αναφέρει σε συνέντευξή του στην Real News ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος διαψεύδει ότι αμείβεται με 55.000 ευρώ για κάθε διάλεξή του .

 Ο τέως υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι το τρίτο μνημόνιο αποτελεί στην πραγματικότητα μέρος του σχεδίου Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε και θέλει το Grexit «επειδή εντάσσεται στο πλάνο του για μια ευρωζώνη όπου ο πρόεδρος του Eurogroup θα έχει δικαίωμα να ασκεί βέτο στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας χωρίς πρότερη έγκριση».

«Βυθίζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στην κρίση ύφεσης-χρέους και εξασφαλίζοντας νέες «αστοχίες» του προγράμματος ενιχύεται η στρατηγική του Σόιμπλε υπέρ του Grexit» προειδοποιεί.

Παραδέχεται την αποκάλυψη Σόιμπλε ότι «15 υπουργοί του Eurogroup ήθελαν το «προσωρινό Grexit», επιμένει όμως ότι η Ελλάδα εκβιάζεται.

 Σχολιάζοντας τη δήλωση Σόιμπλε ότι «η Γερμανία δεν επέβαλε τίποτα στην Ελλάδα», ο κ. Βαρουφάκης απαντά πως αυτό «είναι αλήθεια, όσο ακριβής είναι η φράση σε παλιές ταινίες του Χόλιγουντ, όπου ο οπλισμένος λέει στον άοπλο: «Θα σου κάνω μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς»».
Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here