Βαρουφάκης: Και ένα 10χρονο καταλαβαίνει ότι το πρόγραμμα είναι λάθος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την εκτίμηση ότι είναι ασύμφορο το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της  ελληνικής οικονομίας έκανε μιλώντας στο CNBC ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μάλιστα αυτή τη φορά προς επίρρωση των ισχυρισμών του ανέφερε πως ακόμη και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει γιατί η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

«Ένα 10χρονο με κάποιες βασικές δεξιότητες μαθηματικών γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να τελειώσει καλά, δήλωσε από το Λονδίνο, προσθέτοντας πως το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης είναι ασύμφορο σε μια οικονομία που βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη ύφεση και σε σπιράλ χρέους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε επίσης ότι δεν πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. «Θεωρεί ότι είναι αναξιόπιστο (το πρόγραμμα), το ίδιο θεωρεί και το ΔΝΤ».

Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι προσωπικός φίλος του και ένας «εξαιρετικός πολιτικός», αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές: «Δεν μπορώ να κοιτάξω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια και να τους πώ ότι το κόμμα μας είναι σε θέση πλέον να σταθεροποιήσει την οικονομία».

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης επαίνεσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι τον οποίο περιέγραψε ως ένα «εξαιρετικό» κεντρικό τραπεζίτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here