Βαρουφάκης για κόμμα Λαφαζάνη: Καλή τύχη αλλά έχουμε διαφορές. Δεν θέλουν την Ευρώπη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα του Παν. Λαφαζάνη, το οποίο όπως δηλώνει έχει σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, κρατά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας μαζί της για τις επικείμενες εκλογές. Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Ballast, αν και εύχεται καλή επιτυχία στη Λαική Ενότητα, ωστόσο την εγκαλεί για τάση απομονωτισμού, για έλλειψη του αισθήματος συνοχής και ενότητας με την Ευρώπη, για ανάδειξη της δραχμής σε σκοπό αντί για μέσο.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στην Λαϊκή Ενότητα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν συμφωνώ πάντα με τις θέσεις τους. Έχουμε πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά κρατώ ότι έχουν μία τάση προς τον απομονωτισμό, την τάση να κάνουν την δραχμή στόχο αντί για όργανο

Ελπίζω επίσης ότι η Λαϊκή Ενότητα, του φίλου μου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα υπερβεί κατά πολύ και τη Ζωή και εμένα προσωπικά.  Επί του παρόντος δεν θεωρώ ότι από αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να προκύψει μία πλειοψηφία, που θα ευνοήσει κάποια σημαντική πολιτική αλλαγή και αυτό με θλίβει΄, επισημαίνει.

«Επιπλέον τους λείπει κάτι εξαιρετικά ουσιώδες κατά την γνώμη μου, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, εξηγώντας: «ο λόγος της παρουσίας μου εδώ, η απίστευτα βαθιά ανάγκη, αυτό το συναίσθημα, αυτή η αίσθηση, αυτή η ανάγκη για συνοχή και ενότητα με την υπόλοιπη Ευρώπη… αυτή την αίσθηση έχω. Για αυτόν τον λόγο, δεν νομίζω ότι θα συμμετάσχω«, συμπληρώνει.

Ερωτώμενος περαιτέρω αν φοβάται μία άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, ο κύριος Βαρουφάκης απάντησε:

«Φυσικά. Οποτεδήποτε ξέσπασε κρίση στην Wall Street αυτό οδήγησε σε ξέσπασμα τις νομισματικές ενώσεις, όπως με τον χρυσό την δεκαετία του ’30, όπως με το ευρώ τώρα, και όταν η Αριστερά δεν καταφέρνει να βρει τη θέση της, το καταφέρνουν καλά οι Ναζιστές.

«Ακόμη και σε μία ισχυρή χώρα με σημαντική Αριστερή παράδοση στην αντίσταση, όπως η Ελλάδα;» ρωτά ο δημοσιογράφος για να του απαντήσει ο κύριος Βαρουφάκης: «Σκεφτείτε μία χώρα με ισχυρή αριστερή παράδοση το 1920… την Γερμανία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here