Βαλς: 3μηνη παράταση της κατάστασης ανάγκης- Κίνδυνος χημικού πολέμου

 

Επισείοντας τον πιθανό κίνδυνο ενός βιολογικού-χημικού πολέμου εκ μέρους των τζιχαντιστών, ο Γάλλος πρωθυπουργός εισηγήθηκε στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση την παράταση της κατάστασης ανάγκης για 3 μήνες.

Χρησιμοποιώντας πολεμική ρητορική τόνισε πως «ο πόλεμος αυτός αγνοεί σύνορα, η ISIS το μόνο που επιδιώκει είναι το χάος. Η Γαλλία χτυπήθηκε» είπε, «και όχι για αυτό που κάνει στο Ιράκ ή στην υποσαχάρια Αφρική, αλλά για αυτό που είναι»., τόνισε.

«Απαιτείται μία απάντηση άμεση, ισχυρή και στο ύψος των περιστάσεων» είπε, λέγοντας πως το περιθώριο που έδωσε η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης «επέτρεψαν στις δυνάμεις ασφαλείας να προχωρήσουν κατ’ εξαίρεση σε διαδικασίες για την προστασία των πολιτών».

«Οι υπόλοιπες ελευθερίες μπορεούν να περιοριστούν προσωρινά» είπε. Κάλεσε επίσης σε τροποποίηση του νόμου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του 1955 ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις από την τρομοκρατία του 21ου αιώνα.

«Δεν μπορούμε σήμερα να αποκλείσουμε τίποτε, και λέω με όλη τη δέουσα προσοχή, ότι υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος επιθέσεων με χημικά και βιολογικά όπλα» είπε χαρακτηριστικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here