Βίντεο-σοκ του ISIS δείχνει τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι, να σκοτώνουν ανθρώπους στη Συρία και να εκτοξεύουν απειλές

Ενα ακόμη φρικιαστικό βίντεο αυτή τη φορά με τους πρωταγωνιστές των τρομοκρατικών αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα, έδωσε στη δημοσιότητα η ISIS.

Στο βίντεο που αποτελεί ένα είδος αναγνώρισης των ενόπλων αδίστακτων τρομοκρατών ως μαρτύρων, εμφανίζονται όλοι οι δράστες πριν το μακελειό στη Συρία, να αποκεφαλίζουν ανθρώπους, να εκτελούν κρατούμενους, να εκπαιδεύονται στα όπλα και τη σκοποβολή.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος και αρχιτέκτονας των επιθέσεων Αμπντελαχιμ Αμπαούντ, εμφανίζεται να κάνει δηλώσεις και να εκτοξεύει απειλές.

Στην αρχή του βίντεο έχει γίνει προσεγμένο μοντάζ με σκηνές και φωτογραφίες από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το βίντεο τελειώνει με την ISIS να απειλεί ότι η επόμενη τρομοκρατική επίθεση της θα γίνει στην Μ. Βρετανία του Ντειβιντ Κάμερον, ως αντίδραση στην απόφαση της να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

 

Το βίντεο περιέχει ακόμη 4 αποκεφαλισμούς, οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί καθώς ομιλίες των δραστών.

 Ενα από τα θύματα αναγνωρίσθηκε ότι είναι Σύρος ακτιβιστής  Hamouda Al qasab, επιβεβαίωσαν ακτιβιστές στη Ράκκα. Μέλη της οργάνωσης Η Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά, επιβεβαίωσαν ότι μέρος του βίντεο φαίνεται να έχει γραφεί κοντά στη πόλη ενώ άλλα μέρη είναι πιθανό να γυρίσθηκαν στο Ιράκ.

Επίσης καταγράφονται και οι δυο δράστες που αναγνωρίσθηκαν ως κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων. Πρόκειται για τους Ιρακινούς που αποκαλούνται  Ukashah al-Iraqi and Ali al-Iraqi.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν δύο συριακά διαβατήρια στα ονόματα  Ahmad al-Mohamed and Mohamed al-Mohamed. Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι πράγματι ένα πρόσωπο με το διαβατήριο Ahmad al-Mohammad  καταγράφηκε στο ελληνικό νησί της Λέρου πριν μεταβεί με πλοίο στο Πειραιά.

Στο βίντεο καθένας από τους δράστες πραγματοποιεί μιά μικρή ομιλία και στη συνέχεια εκτοξεύονται κατάρες κατά της Δύσης ενώ καλούνται οι απανταχού μουσουλμάνοι να συμμετέχουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

αμπαουντ 1

Στη παραπάνω φωτογραφία είναι ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων Αμπτ. Αμπαούντ όπως εμαφανίζεται στο βίντεο.

βελγος τζιχαντιστης

Αυτός είναι ο 20χρονος Βέλγικής καταγωγής Μπιλάλ Χάντφι  ο οποίς εμφανιζεται να κόβει με μαχαίρι το λαιμό του κρατούμενου. Ανατινάχθηκε έξω από το Σταντ ντε Φρανς, όταν δεν του επετράπη η είσοδος, στο φιλικό παιγνίδι Γαλλίας-Γερμανίας.
sami aminour

Αυτός είναι ο Samy Aminour, πρώην οδηγός λεωφορείου στη Γαλλία,  που χαμογελά με την βιντεοσκόπηση ενός αποκεφαλισμού.  Δηλώνει ανυπόμονος να συμμετάσχει σε πράξεις βίας. Πήρε μέρος στη σφαγή του Μπατακλάν.

Ιρακινος τζιχαν αλι

Ο Ιρακινός τρομοκράτης  Ali al-Iraqi, τηγ στιγμή που πυροβολεί έναν αιχμάλωτο.  Μπήκε στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας Συριακό διαβατήριο.

τρομοκρατης τζιχαν μραχιμ αμπτεσλαμ

Ο Brahim Abdeslam εκπαιδεύεται σε στόχους. Ανατινάχθηκε σ΄ένα καφέ του Παρισιού στη  Boulevard Voltaire αφού είχε σκοτώσει προηγουμένως δεκάδες ανθρώπους.

τρομοκρατες τζιχαντιστες σκοποβολη

τρομκρατης τζοχαντιστης μοστεφαι

Ο Omar Ismail Mostefai βγάζει λόγο διανθσιμένο με αποσπάσματα του Κορανίου πριν εκτελέσει έναν άνθρωπο. Ηταν ο πρώτος από τους δράστες που αναγνωρίσθηκαν.

 

Τρομοκρατης βέλγιο

Ο Βέλγος υπήκοος  Chakib Akrouah  ήτα ο τελευταίος που αναγνωρίσθηκε από τις αρχές. Ηταν ο βομβιστής αυτοκτονίας στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Τρομοκρατης Foued Mohamed-Aggad

Ο Foued Mohamed-Aggad, 23, ετών, ταξίδεψε στη Συρία με τον αδελφό του Καρίμ το 2013.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here