Η επιχείρηση διάσωσης σε φορτηγό πλοίο στις ακτές της Άνδρου

Βίντεο ντοκουμέντο του πολεμικού ναυτικού, καταγράφει την επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος σε πλοίο στις φουρτουνιασμένες ακτές της Ανδρου.

Παραμονή Χριστουγέννων και το πλήρωμα του ελικοπτέρου επιφυλακής του Πολεμικού Ναυτικού με εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση διέσωσε τους εννέα ναυτικούς από το φορτηγό πλοίο Cabrera που είχε προσαράξει στην Άνδρο και τελικώς βυθίστηκε.

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου S-70B Aegean Hawk, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή, συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές βορείως της Άνδρου.

Από 06:03 έως 08:20, το ελικόπτερο απομάκρυνε τα εννέα μέλη του πληρώματος από τα οποία τρεις από Πολωνία, ένας από Ουκρανία, ένας από Λιθουανία και τέσσερις από Φιλιππίνες, του φορτηγού πλοίου “CABRERA”, σημαίας Αντίγκουα Μπαρμπούντα.

Όλα τα μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν σώα στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού, όπου παρελήφθησαν από προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο η επιχείρηση διάσωσης:

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here