Βήμα: Συγγνώμη λάθος. Αναλήθειες το δημοσίευμα για τους διορισμούς Κατρούγκαλου!

Στις 22 Μαρτίου 2015 η εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» «αποκάλυπτε» ότι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, από τους οποίους έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για μείζον ζήτημα και προκάλεσε σάλο. Η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του νυν προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ζητούσε την παραίτηση του υπουργού και καλούσε τον πρωθυπουργό , αν ο ίδιος δεν παραιτηθεί, να τον αποπέμψει.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε με συνέντευξη τύπου καταγγέλλοντας ότι η εφημερίδα είναι ο ενορχηστρωτής της βρώμικης επίθεσης σε βάρος του και στη συνέχεια κατέφυγε στη Δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή κατά του προέδρου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη, του Διευθυντή του «Βήματος» Αντώνη Καρακούση αλλά και του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα Fm» Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ήταν και ο συντάκτης του επίμαχου δημοσιεύματος.  Ζητούσε συνολικά 500.000 ευρώ, τα οποία και θα προσέφερε στο ΚΕΘΕΑ.

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα, μπροστά στον κίνδυνο να εκδικαστεί η αγωγή, ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισμένη εκδίκασή της και προανήγγειλε ότι θα αποκαταστήσει την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες του δημοσιεύματος.

Ιδού τι αναφέρει:

«Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here