«Βήμα έξω από τη φυλακή ο Ξηρός» – Μήνυμα από τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Πρόκειται για νέο σαφές μήνυμα για τη μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Star και στον Νίκο Χατζηνικολάου. Και συνιστά μιά ακόμη απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ελλάδας, καθώς ζητά να έχει καθοριστικό λόγο και να εισακούεται στο τρόπο και το περιεχόμενο άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής.

 «Ο Ξηρός δεν θα πρέπει να κάνει βήμα έξω από τη φυλακή πριν εκτίσει την ποινή του» διεμήνυσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει βίντεο με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού που τού παρέθεσε o Βρετανός δημοσιογράφος της οικονομικής εφημερίδας Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός μιλώντας για την επίμαχη διάταξη του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης. στη συνέντευξη του τόνισε: «Η διάσταση απόψεων για την υπόθεση Ξηρού δεν έχει πλήξει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, ούτε και τη σύμπλευση των δύο χωρών στο θέμα της διαπραγμάτευσης για την οικονομία» .

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη που αφορά στον Σάββα Ξηρό, υποστηρίζοντας ότι η γενικότερη φιλοσοφία του νομοσχεδίου Παρασκευόπουλου έχει ανθρωπιστική διάσταση, και αφορά πρωτίστως την προσπάθεια αποσυμφόρησης των φυλακών.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος τη φράση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τους Απριλιανούς πραξικοπηματίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here