Βέλγιο: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Ενας καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, ο Βέλγος υπήκοος Μοχάμεντ Αμπρινί, συνελήφθη σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT. Πιθανολογείται βάσιμα ότι πρόκειται για τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Ο Αμπρινί, 31 ετών, είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων προσώπων στην Ευρώπη. Πληροφορίες τον έφεραν να επιβαίνει σε αυτοκίνητο μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις αιματηρές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες τέσσερις ημέρες πριν αιματοκυλίσουν το αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης οι βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

Η δημόσια τηλεόραση έκανε λόγο για συνολικά δύο συλλήψεις. Η βελγική Εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι βελγικές αρχές είχαν απευθύνει την Πέμπτη έκκληση για στοιχεία, σχετικά με τον λεγόμενο «άνδρα με τα λευκά» ή «άνδρα με το καπέλο», τον καταζητούμενο για τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δημοσιοποιώντας νέες φωτογραφίες του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here