Βέλγιο: Απαγόρευση διαδηλώσεων ακροδεξιάς οργάνωσης

Οι αρχές της περιφέρειας των Βρυξελλών απαγόρευσαν διαδηλώσεις της ακροδεξιάς οργάνωσης Generation Identitaire σε ολόκληρη τη βελγική πρωτεύουσα.

Η οργάνωση έχει καλέσει σε διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της περιοχής του Mόλεμπεκ, αλλά μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν από ομάδα ακροδεξιών σε εκδήλωση μνήμης στην πλατεία του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών την περασμένη Κυριακή, οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας La Libre Belgique αναφέρει ότι οι υπάλληλοι ασφάλειας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σε ανοιχτή επιστολή τους, αναφέρονται σε «μαύρες τρύπες» της ασφάλειας στο αεροδρόμιο Zάβεντεμ.

Οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι αν κι ανάμεσα στο προσωπικό του αεροδρομίου υπάρχουν τουλάχιστον 50 συμπαθούντες του ISIS, κυρίως στο βοηθητικό προσωπικό, ορισμένοι εκ των οποίων διαθέτουν πάσο ασφάλειας που επιτρέπει πρόσβαση σε ευαίσθητα σημεία των εγκαταστάσεων.

– See more at: https://left.gr/news/velgio-apagoreysi-diadiloseon-tis-akrodexias-organosi-generation-identitaire#sthash.clpW91pK.dpuf

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here