Βέβαιος για συμφωνία-χρηματοδότηση ο Φλαμπουράρης

 

Τη βεβαιότητα ότι θα κλείσει σύντομα η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων και ότι θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020″.

«Να είστε βέβαιοι ότι η συμφωνία θα κλείσει και η χρηματοροή θα ξεκινήσει» είπε  και κάλεσε τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τους παραγωγικούς φορείς να είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Διαπραγματευόμαστε σκληρά με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που οδήγησε στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ξεκαθάρισε πως «δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία. Επιδιώκουμε να την αξιοποιήσουμε μέσα από διακρατικές και άλλες συμφωνίες όπου είναι σαφές ότι εμείς διαθέτουμε δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα και την επενδυτική πρόταση».

«Όσοι μας ασκούν κριτική ότι καθυστερούμε για την επίτευξη συμφωνίας οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια αν αποδέχονται την υφεσιακή πολιτική. Γιατί, άμεσο κλείσιμο συμφωνίας σημαίνει συνέχιση της λιτότητας» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγραμματισμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη βάση ενός νέου παραγωγικού προτύπου, που δεν θα στηρίζεται στη φθηνή εργασία, αλλά στην υψηλή εξειδίκευση, στην εξωστρέφεια, στην προστιθέμενη αξία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here