Βάλτε όλοι (εσείς) – Πάρτα όλα (εμείς)

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Αλτρουισμό στα όρια του ηρωισμού αναδεικνύει δίχως άλλο η “κίνηση” της Κίνησης Χειραφέτησης ατόμων με αναπηρία να συνεισφέρει στη μεγάλη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, καταθέτοντας από το υστέρημα – κυριολεκτικά – των μελών της με ακρωτηριασμό, ίσως το πολυτιμότερο τμήμα του. Τα τεχνητά μέλη τους!

Η ηρωική αυτή πράξη, αδιάψευστο δείγμα αισθήματος υψηλότατης εθνικής ευθύνης, πραγματοποιήθηκε άκρως τελετουργικά ώστε το μήνυμα της να μπορέσει να συνεπάρει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους απρόθυμους να συμμετάσχουν στη μεγάλη εθνική υπόθεση νεοέλληνες. Καταλληλότερη ημέρα επιλέχτηκε (ποια άλλη;) η σημερινή των διαμαρτυριών κατά του “ασφαλιστικού”, τόπος κατάθεσης (ποιος άλλος;) ο έμπροσθεν ευρισκόμενος του αρμόδιου υπουργείου. Με την πρέπουσα συγκίνηση τα τεχνητά μέλη κατατέθηκαν το ένα μετά το άλλο στον ιερό βωμό της εθνικής υπόθεσης, το μήνυμα εδόθη.

katathesimelon

 

Βάλτε Όλοι (ξανά μανά ισχυρίζεστε εσείς) – Πάρτα Όλα (μία και έξω ανταπαντάμε εμείς)! Άλλωστε, όπως σαφέστατα οι της “Κίνησης” ξεκαθαρίζουν στην συνοδευτική της ηρωικής τους κίνησης ανακοίνωση, όλη η λογική του νέου “ασφαλιστικού” σε ότι αφορά τους αναπήρους και όχι μόνο αναγνωρίζει ως τη μοναδική (ειδική) δυνατότητα για την επίτευξη της ζητούμενης “τελικής λύσης” την ανεπίστρεπτη φτωχοποίηση.

Τα παραδείγματα που στην ανακοίνωση παρατίθενται προς απόδειξη της κεντρικής της διαπίστωσης και του ηρωικού μηνύματος που τη συνοδεύει, ανήκουν σε αυτά που χαρακτηρίζονται “κραυγαλέα”. Κρίνετε και μόνοι, σας τα παραθέτουμε αυτούσια:

1. Ως προς την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, αυτό θα αποδίδεται με εισοδηματικά κριτήρια (συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας) και στους/στις ανάπηρους/ες αλλά μόνο σε όσους/ες έχουν ποσοστό 80% και άνω και όχι σε όλους/ες που λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας με χαμηλότερο ποσοστό. Η απόδοσή του ΕΚΑΣ στα 230 ευρώ δεν είναι ενιαία και καθολική για όλους/ες αλλά το ποσό έχει διαβαθμίσεις που κυμαίνονται ανάλογα με το μειωμένο όριο του ετησίου εισοδήματος από 57,5-172,5 και τεμαχίζεται βάσει κριτήριων και προϋποθέσεων. Για παράδειγμα 230ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι/ες έχουν μέχρι 7.216 ευρώ ετήσιο εισόδημα, μειώνοντας το ισχύον όριο το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 7. 715 ευρώ. Η μείωση στο όριο του συνολικού εισοδήματος, σημαίνει τον αποκλεισμό όσων το υπερβαίνουν – συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων αναπηρίας- προκειμένου να ικανοποιηθεί η πολιτική στόχευση της αέναης εξοικονόμησης περισσότερων χρημάτων.

2. Εθνική Σύνταξη: το ποσό των 384 ευρώ θα καταβάλλεται ενιαίο μόνο για τους/τις συνταξιούχους αναπηρίας με ποσοστό από 80% και άνω. Για τους/τις ανάπηρους/ες με ποσοστό αναπηρίας από 67% ως 79,99% θα χορηγείται το 75% αυτού του ποσού, δηλ. 288 ευρώ και σε όσες/ους έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% ως 66,99% θα χορηγείται το μισό του ποσού, δηλαδή 192 ευρώ. 192 ευρώ το μήνα «για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και ο αποκλεισμός», όπως επί λέξει αναφέρεται στους σκοπούς της χορήγησης της εθνικής σύνταξης

3. Χορήγηση έξω-ιδρυματικού επιδόματος: Μεταξύ των ακρωτηριασμένων, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι/ες έχουν μονό ακρωτηριασμό και «δεν επιδέχονται τεχνητό μέλος». Αλλιώς: Όσοι/ες έχουν μονό ακρωτηριασμό και επιδέχονται τεχνητό μέλος θα αποκλείονται από την καταβολή του. Η διαφορά ανάμεσα στο “επιδέχονται” και στο “διαθέτουν” τεχνητό μέλος είναι πολλές χιλιάδες ευρώ, που γίνονται πολλές περισσότερες αν συνυπολογιστεί το διαρκές κόστος “συντήρησής” του και η ανάγκη σε τακτά διαστήματα αντικατάστασής του. Για την συντριπτική πλειοψηφία τούτο πρακτικά σημαίνει (απλή λογική) ούτε μέλος – ούτε επίδομα.
ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here