Απάντηση Γ. Βαρουφάκη στα περί ηχογράφησης του Eurogroup

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Απάντηση στο δημοσίευμα των New York Times ότι έχει ηχογραφήσει την συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα έδωσε ο Γιάνης  Βαρουφάκης το απόγευμα της Τετάρτης. «Ο σεβασμός μου στην εμπιστευτικότητα των συνομιλιών μου με τους εταίρους μου, με τους ομολόγους μου, με τους θεσμούς, είναι παραδειγματικός και νομίζω ότι όλοι τον έχουν καταγράψει και τον κατανοούν» τόνισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης αρνείται κατηγορηματικά ότι δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις από τους ομολόγους του στο Eurogroup της Ρίγας. «Το αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου» σημειώνει χαρακτηριστικά. Παραδέχεται ωστόσο ότι έχει ηχογραφήσει τη σύσκεψη χωρίς να μπορεί να τη βγάλει στη δημοσιότητα λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου των Times, εάν ανησυχεί για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, απάντησε ότι νιώθει «τρομοκρατημένος και ενεός» τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον. «Κάθε επένδυση έχει ένα βραχυπρόθεσμο κόστος» πρόσθεσε.
Στο πλαίσιο του εκτεταμένου άρθρου με τίτλο «Κατάλληλος υπουργός Οικονομικών για μια ελληνική τραγωδία», ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για «φρενίτιδα συσκοτίσεων και ψεμάτων», για την οποία «δεν ευθύνονται απολύτως».
«Φαίνεται σαν να υπήρξαν διαρροές αποκομμένες από την πραγματικότητα σε σχέση με το τι συνέβη. Όλες αυτές τις αναφορές ότι μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα, ότι με αποκαλούσαν με επιτιμητικά επίθετα, ότι με είπαν χασομέρη, τις αρνούμαι με κάθε ίνα του σώματός μου», αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here