Αχτσιόγλου: Χωρίς τη δική μας συμφωνία, το ΕΚΑΣ θα ήταν σήμερα Μηδέν

Αν δεν είχε μεσολαβήσει η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία του 2015 για το ΕΚΑΣ, σήμερα οι δικαιούχοι θα λάμβαναν ΜΗΔΕΝ ευρώ, τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απαντώντας σε δηλώσεις των κ.κ. Βρούτση – Μηταράκη.

Η κ. Αχτσιόγλου, αναφέρει στην ανακοίνωσή της τα εξής:

Επειδή οι κ.κ. Βρούτσης και Μηταράκης υποτιμούν την νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών και θεωρούν τους χαμηλοσυνταξιούχους αφελείς.

Επειδή το Υπουργείο Εργασίας και η Κυβέρνηση έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται με την υποκριτική ιερή αγανάκτησή τους (η ιερή αγανάκτηση εξάλλου είναι εξορισμού υποκριτική).

Επειδή είναι εκείνοι που ως μέλη της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και ο ίδιος ο κ. Βρούτσης προσωπικά ως Υπουργός Εργασίας φέρουν ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη χώρα.

Επειδή έχουν το θράσος να αρθρώνουν έστω και μία λέξη για το ΕΚΑΣ, το οποίο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί να καταργήσει πλήρως από το 2016, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πράξει και από το 2015 εάν το πρόγραμμα βρεθεί εκτός στόχων, με το περιβόητο mail Χαρδούβελη.

Επειδή έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως υπέρμαχοι των χαμηλοσυνταξιούχων, την ώρα που η ΝΔ χωρίς ίχνος ντροπής επιβεβαίωσε το αντικοινωνικό μένος της και αρνήθηκε να υπερψηφίσει την ενίσχυσή τους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μόλις  έδωσαν «γραμμή» οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών.

Τους υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι:

Α) αν δεν είχε μεσολαβήσει η διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ και η Συμφωνία του 2015 για το ΕΚΑΣ, σήμερα οι δικαιούχοι θα λάμβαναν ΜΗΔΕΝ ευρώ.

Β) η ανεργία όταν κατέρρευσε η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρισκόταν στο 26,1% (Δ’ τρίμηνο 2014, ΕΛΣΤΑΤ), ενώ σήμερα και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία βρίσκεται στο 22,6% (Γ’ τρίμηνο 2016, ΕΛΣΤΑΤ).

Γ) οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης τον Μάρτιο του 2013 ανέρχονταν στο 36,67% και όταν παρέδωσαν τον Δεκέμβριο του 2014 σε 54,03% ενώ η πλήρους απασχόλησης το αντίστοιχο διάστημα μειώθηκαν από 63,33% σε 45,97% (ΕΡΓΑΝΗ). Επομένως, η γιγάντωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης ξεκίνησε επί δικής τους διακυβέρνησης.

Και για να τελειώνουμε μια και καλή, ας μας απαντήσουν από τη ΝΔ, είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου μία «ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς» όπως πιστεύει ο κύριος Μητσοτάκης; Υποστηρίζουν την αποκατάσταση τους, για να μπει τέλος στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ή όχι;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here