Αχτσιόγλου από Γιαννιτσά: Η μάχη κατά της μαύρης εργασίας

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(T. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Τους βασικούς άξονες παρέμβασης του υπουργείου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικότερα για την καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, παρουσίασε σε σύσκεψη εργασίας με συνδικαλιστικούς φορείς και εργαζομένους στα Γιαννιτσά, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τοπικών συνδικαλιστικών φορέων και εργαζομένων εξέθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας στην περιοχή και τη γενικευμένη παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, η οποία εντείνεται ακόμα περισσότερο σε προβληματικές επιχειρήσεις.

Η κ. Έφη Αχτσιόγλου κατέγραψε τα προβλήματα και σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας η θέσπιση στοχευμένων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και η επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους δικαιούχους εργατικών κατοικιών.

Με απαρχή τη συνάντηση αυτή, η υπουργός Εργασίας προγραμματίζει επισκέψεις σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας και συναντήσεις με τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα όλης της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Γιαννιτσών και Έδεσσας, εκπρόσωποι σωματείων μελών των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και απολυμένοι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Υφαντουργίας».

Επίσης, συμμετείχαν οι διευθυντές των τοπικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στα Γιαννιτσά και την Έδεσσα, οι προϊστάμενοι του ΣΕΠΕ Έδεσσας και των ΟΑΕΔ Γιαννιτσών και Έδεσσας.

AΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here