Αφαντοι ο στρατιωτικός και ναυτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: IN TIME(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Εξαφανισμένοι θεωρούνται εδώ και ημέρες, ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, μαζί με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί και τον ναυτικό ακόλουθο, πλοίαρχο Χαλίς Τουντς. Μαζί τους χάθηκαν τα ίχνη και των μελών των οικογενειών τους, συνολικά οκτώ ατόμων.

Για τους δύο τούρκους αξιωματικούς υπήρχαν από την τουρκική πλευρά υπόνοιες ότι πρόσκεινται  στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου και η Αγκυρα φέρεται να έχει ζητήσει από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την απόσυρση της διπλωματικής διαπίστευσής τους, αίτημα το οποίο, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ικανοποιήθηκε αυθημερόν από την ελληνική πλευρά, στις 7 Αυγούστου.

Η ακριβής ημερομηνία που εξαφανίστηκαν οι δύο αξιωματικοί και οι οικογένειες τους δεν είναι γνωστή. Στις 29 Ιουλίου πάντως δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη ΝΑΤΟϊκή εκδήλωση στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι.

Εξάλλου, τούρκος υποναύαρχος σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Νόρφολκ των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να ζήτησε άσυλο, αφού ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του στην Τουρκία και απεπέμφθη από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Πρόκειται για τον υποναύαρχο Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here